William “Billy” Edwards este director al Centrului de Analiză Comportamentală din cadrul Universității Clemson, unde coordonează Programul de formare al certificanților în analiza aplicată a comportamentului, precum și programele internaționale de informare și servicii directe oferite persoanelor, familiilor și studenților de la Universitatea Clemson. S-a alăturat echipei Clemson în 2012 pentru a crea primul Centru de Analiză  Comportamentală din Carolina de Sud. În timpul mandatului său de director, au fost create programul de acreditare online, centrul de intervenție Aiken Creek pentru adolescenții cu autism, programul internațional de informare REACH și programul Clemson University Spectrum, care ajută tinerii diagnosticați cu autism să se înscrie și să finalizeze studiile în cadrul universității.

A fost președinte al Asociației de Analiză Comportamentală din Texas și al Asociației de Analiză  Comportamentală din Carolina de Sud, a fost membru al Consiliului de administrație al Asociației profesionale de analiști  comportamentali și a servit în diverse comisii de dezvoltare și evaluare pentru BACB. William Edwards a practicat ca BCBA atât sectorul privat, cât și în  cel public, oferind servicii atât în SUA cât și la nivel internațional, susținând peste 1000 de cursuri de formare în analiza aplicată a comportamentului pentru părinți, școli și funcționari.

A colaborat îndeaproape cu oficialii guvernamentali pentru a aduce modificări legislative în ceea ce privește finanțarea serviciilor de analiză a aplicată a  comportamentului și pentru a spori disponibilitatea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități în mai multe țări. De curând, el a contribuit la furnizarea  cursurilor de acreditare în analiză aplicată a comportamentului în România, Europa de Est, Europa de Vest și Asia Centrală, prin intermediul programului de certificare și supervizare online.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Titlul prezentării: Strategii de implementare a unei structuri de supervizare pentru servicii de terapie oferite în centre și la domiciliu

Această prezentare este susținută în limba engleză.

Vezi programul