Jonathan Tarbox, PhD, BCBA-D, este Director al Programului Masteral ABA din cadrul Universității din California de Sud și Director de Cercetare în cadrul centrului de terapie FirstSteps for Kids din California (SUA). Dr. Tarbox este editor-șef al jurnalului de cercetare Behavior Analysis in Practice și este membru în consiliile editoriale ale mai multor publicații pe tema autismului și analizei comportamentale. A publicat patru cărți despre tratarea autismului, este editorul seriei de cărți Critical Specialties in Treating Autism and Other Behavioral Challenges și autor al peste 70 de articole academice și capitole din cadrul unor lucrări științifice. Cercetarea lui se concentrează pe intervenții comportamentale necesare pentru învățarea aptitudinilor complexe de către indivizii cu autism, aplicații practice în cadrul ABA bazate pe Acceptance and Commitment Training (ACT) și utilizarea tehnicilor ABA pentru abordarea unor subiecte legate de diversitate, incluziune și justiție socială.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Metode practice de a învăța copiii cu TSA să adopte și să agreeze o alimentație sănătoasă și variată

Această prezentare este susținută în limba engleză.

Abstract:

Mulți copii cu autism întâmpină dificultăți în a mânca o varietate de alimente sănătoase. Câteva decenii de cercetări în domeniu au demonstrat felul în care principiile și procedurile ABA pot aborda acest subiect, legat de mâncare, în mod selectiv, rapid și eficient. Însă, din păcate, majoritatea părinților și specialiștilor nu cunosc încă aceste proceduri.

Această prezentare va oferi un ghid practic, etapizat, prin care copiii cu TSA pot învăța să fie încântați de consumul unor alimente mai variate și mai sănătoase. Toate informațiile prezentate vor fi bazate pe cercetări științifice, dar prezentarea, în sine, este destinată părinților și specialiștilor care nu au mai fost instruiți în aceste proceduri.

Scopul prezentării este să ofere instrumente deosebit de practice, inspirate din cotidian, care pot fi implementate de părinți sau terapeuți în programul copilului cu TSA.

Vezi programul